Friday, October 10, 2008

Jesen

Steve Carell je v zadnji epizodi The Office dejal, da je jesen zanj najbolj kontemplativni čas v letu. In mu dam prav. Ne samo, da se vse skupaj nekako preveša v zimski spanec; narava rojeva, kar je v vsem stvarstvu največji čudež. Da življenje gre naprej in da razmišlja, kako bo drugo leto.
Kaj bo z mano drugo leto - ne vem. Moram se naučiti prepustiti Gospodu svoje načrte. Ni lahko, a vendar vem, da se le tako lahko rešim polne glave skrbi. Bogu hvala, da mi kdaj pomagajo tudi prijatelji, ki mi pomagajo nositi križ.
V torek sem bil v Krškem - snemal sem krajšo prireditev ob odprtju razstave društva Jasa. Dve najlepši impresiji iz tega izleta sta prav gotovo narava (gozd, ki je obdajal to stavbo, kjer je bila predstavitev) in majhna punčka, ki je med programom zapela tako prisrčno, da je gotovo ne bom kmalu pozabil.
Ko se sprehajam po ulicah Ljubljane, poslušam skorajda samo tri stvari: The Mouse iz soundtracka filma Stardust, Opus 26 Dustina O'Hollorana ali pa posnetek vetra med krošnjami jesenskih dreves.
Da, jesen je kontemplativen letni čas.

Zdaj pa zdaj
zašumi po vrheh,
z ropotom zgubi se
sad zadnji na tleh...
Josip Murn - Aleksandrov

No comments: